“Empléate», un nou programa per millorar la empleabilitat de les persones

SOIB Itineraris Integrals d’Inserció

“Empléate”

“Empléate» és el nom del nou programa d’activitats que ha desenvolupat l’equip del servei de Treball Amb Suport d’Esment amb l’objectiu de millorar la empleabilitat de les persones amb necessitats amb suport.

A través d’aquest programa, les persones han pogut realitzar un itinerari formatiu i laboral adaptat a cadascuna i també desenvolupar les competències transversals necessàries per poder accedir al mercat laboral.

El programa s’inclou en el Pla Integral de Suport a la Inserció Laboral per a personas amb discapacitat, i és una actuació cofinançada pel SOIB i el Fons Social Europeu.

Durant cinc setmanes, les persones participants han assistit a quatre sessions setmanals amb tres fases d’aprenentatge: una d’exploració, on els participants han après a definir les seves competències i perfil professional, una segona fase per aprendre i millorar l’ús d’eines en la recerca de feina, i una tercera, per conèixer i saber obtenir la documentació necessària per a una contractació.

Aquest programa està dirigit a persones que s’han incorporat al servei de recerca d’ocupació, les que han sol·licitat una reorientació laboral o no tenen definit el seu perfil professional, les que desitgen millorar les seves competències, o bé les persones que estan en atur de llarga durada.

En total, han estat 80 hores de teoria i 100 hores pràctiques, que els participants han pogut escollir de forma opcional. Totes les activitats es treballen tenint en compte la perspectiva de gènere, la intel·ligència emocional i la competència digital de cada persona.

Per conèixer com funciona i els serveis que inclou el Pla Integral de Suport a la Inserció Laboral per a persones amb discapacitat, podeu dirigir-vos al següent enllaç: https://esment.org/es/projectes-dinsercio/