El Servei d’Orientació impulsa una nova edició del projecte «Conocer para elegir»

Programa SOIB Concertació Servei d’Orientació , promogut pel SOIB i amb el finançament del Fons Social Europeu Plus (FSE+).

Vuit joves i cinc professionals participen aquests dies en una nova edició de l’ actuació «Conocer para elegir», una iniciativa organitzada del Servei d’Orientació d’Esment, Programa SOIB Concertació Servei d’Orientació, promogut pel SOIB i amb el finançament del Fons Social Europeu Plus (FSE+)

Es tracta d’un acció dirigida per l’equip d’orientadores d’Esment Escola Professional amb l’objectiu de mostrar als joves com funciona el món de l’empresa i ajudar-los a descobrir la seva vocació o l’itinerari formatiu que volen seguir. Per poder dur-lo a terme, és necessària la implicació de professionals que siguin socialment responsables i vulguin exercir voluntàriament de tutors dels joves durant el temps que dura aquesta iniciativa.

En aquesta ocasió, es compta amb la implicació de cinc professionals de l’organització i de vuit joves interessats en els àmbits de cuina, bar i restaurant, administració, magatzem i agricultura.

N’Óscar Luís Garcia és un d’ells, i en aquestes primeres sessions ja ha tingut oportunitat de conèixer les instal·lacions, com s’organitza l’equip d’agricultura o quines són les funcions del taller agroalimentari d’Esment. Ho ha fet de la mà de la professional que l’acompanya i el tutoritza, Encarnación Cano, una de les responsables de l’activitat d’agricultura.

L’activitat es desenvolupa en 6 sessions i suposa una experiència tant pel jove, que pot descobrir el funcionament intern d’una empresa i el treball en equip, com per a la persona voluntària que l’acompanya, ja que, a més d’aprendre tècniques de coaching, té l’oportunitat de posar en pràctica competències de comunicació intergeneracionals i intercultural, entre d’altres.

 

     

Programa SOIB Concertació Servei d’Orientació , promogut pel SOIB i amb el finançament del Fons Social Europeu Plus (FSE+).