El Servei d'Orientació Professional (SOP) per a joves en risc d'exclusió social es va iniciar l'1 de març del 2023 i va finalitzar el 29 de febrer del 2024, amb un objectiu d'atenció de 123 participants.
S'han atès 127 participants (65 dones i 62 homes). Les edats dels participants han estat de 35% entre 16-18 anys; 30% entre 19-21 anys; 25% entre 22-25 anys i 10% entre 25-29 anys.
Les persones participants del servei, quan s'incorporen al servei, inicien un procés d'orientació professional amb l'objectiu d'incorporar-se a treballar a les empreses o formar-se en qualificacions professionals.
Les persones són protagonistes de tot el procés. Des de l'equip d'orientació, utilitzem estratègies i eines col·laboratives amb els/les joves, amb l'objectiu d'acompanyar-los durant el procés d'assoliment dels objectius que es proposen i les metes a assolir en el Itinerari formatiu i laboral.
El procés es basa en l'orientació vocacional perquè el jove pugui descobrir, a través de l'acompanyament de l'orientadora, el sector professional que s'adapti a les competències de la persona, els interessos i les demandes del mercat laboral.
50 participants han iniciat processos formatius a diferents centres formatius amb l'acompanyament del Servei d'Orientació Professional
Des del servei s’ha realitzat un conveni amb empresa per al coneixement d’habilitats i capacitats laborals en empreses. Aquesta activitat permet explorar un perfil laboral en una empresa i conèixer les competències requerides al sector laboral escollit.
Des del servei es fan accions amb empreses per aconseguir generar oportunitats d'ocupació. S'han signat 72 acords amb empreses col·laboradores i s'han aconseguit que 26 participants tinguessin oportunitats de feina a empreses ordinàries.
El Servicio de Orientación Profesional (SOP) para jóvenes en riesgo de exclusión social se inició el 1 de marzo de 2023 y finalizó el 29 de febrero de 2024, con un objetivo de atención de 123 participantes.
Se han atendido a 127 participante (65 mujeres y 62 hombres). Las edades de las personas participantes han sido de un 35% entre 16-18 años; 30 % entre 19-21 años; 25% entre 22-25
años y 10% entre 25-29 años.
Las personas participantes del servicio, cuando se incorporan en el servicio, inician un proceso de orientación profesional con el objetivo de incorporase a trabajar en las empresas o formarse en cualificaciones profesionales.
Las personas son protagonistas de todo su proceso. Desde el equipo de orientación, utilizamos estrategias y herramientas colaborativas con los/as jóvenes, con el objetivo de acompañarles durante el proceso de consecución de los objetivos que se proponen y las metas a alcanzar en su Itinerario formativo y laboral.
El proceso se basa en la Orientación vocacional para que el joven pueda descubrir, a través del acompañamiento de la orientadora, el sector profesional que se adapte a las competencias de la persona, sus intereses y las demandas del mercado laboral.
50 participantes han iniciado procesos formativos en diferentes centros formativos con el acompañamiento del Servicio de Orientación Profesional
Desde el servicio se ha realizado 1 convenio con empresa para el conocimiento de habilidades y capacidades laborales en empresas. Esta actividad permite explorar un perfil laboral en una empresa y conocer las competencias que se requiere en el sector laboral elegido.
Desde el servicio se realizan acciones con empresas para conseguir generar oportunidades de empleo. Se han firmado 72 acuerdos con empresas colaboradoras y se han conseguido que 26 participantes tuvieran oportunidades de empleo en empresas ordinarias.
SOIB Concertació Servei d'Orientació Professional, promogut pel SOIB i que ha comptat amb el finançament del Fons Social Europeu Plus (FSE+).