Premi a Esment Guies per la seva contribució a l’educació ambiental en la finca Galatzó

El projecte ocupacional Esment Guies ha rebut el segon premi en l’edició d’enguany del Premis Calvià de Medi Ambient, que atorga l’Ajuntament de Calvià, en motiu del Dia Mundial de l’Educació Ambiental. En concret, s’an premiat la important tasca que realitzen els Esment Guies a la Finca Pública Galatzó, un projecte «social i integrador» que contribueix al foment de l’educació ambiental i la sostenibilitat a través de les seves visites guiades.

El premi, dotat amb 3.000 euros, el van recollir els mateixos Esment Guies durant l’acte de lliurament que es va celebrar a Palmanova i que van presidir el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, el regidor de Medi Ambient i Transició ecològica, Rafel Sedano, i el membre del jurat, Xavier Pastor.

Prèviament, els Esment Guies van ser entrevistats a Ràdio Calvià, junt amb els membres de la també premiada associació Protemar.

En la seva intervenció, Rafel Sedano va explicar que «l’objectiu dels premis és reconèixer públicament el treball, els esforços i el compromís de la societat calvianera que, a través d’entitats sense ànim de lucre, desenvolupa iniciatives, projectes i actuacions per la cura del medi ambient, l’educació ambiental i el foment de la biodiversitat i la sostenibilitat, les quals contribueixen a l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en el municipi».

Un viatge en el temps a través de les visites guiades a la Finca Pública Galatzó

L’equip d’Esment Guies estrena enguany una nova proposta de visita guiada perquè els visitants descobreixin la finca Pública Galatzó a través dels personatges que van viure en aquesta finca plena d’història i misteri. Des del tafoner a la cuinera, passant pel comerciant, el mossèn i el misteriós Compte Mal, personatge que ha donat origen a les nombroses llegendes i que ara recuperen els Esment Guies a través d’una caracterització que fan d’aquesta visita tot un viatge en el temps. Us convidem a reservar aquesta i altres visites que realitzen els Esment Guies a través de la web: www.esmentguies.es