Més d’un miler de persones celebren el 60 aniversari d’Esment

Prop de 1.200 mil persones van assistir a la festa del 60 aniversari que es va celebrar aquest dissabte a Casa Esment. Persones, famílies, treballadors, autoritats, clients, empreses i amics que han acompanyat a l’entitat al llarg d’aquests anys, van reunir-se per gaudir d’una jornada festiva, organitzada com a mostra d’agraïment a totes les persones que ho han fet possible.

L’acte va estar presidit per la presidenta de l’entitat, Montserrat Fuster, acompanyada per la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el batle de Palma, José Hila. També van assistir altres autoritats com la delegada del Govern, Aina Calvo, el vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Històrica, Juan Pedro Yllanes, la consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, el conseller de Presidència del Consell, Javier de Juan, la presidenta de l’IMAS, Sofia Alonso i el director insular de Persones amb Discapacitat, Andrés López.

Montserrat Fuster va agrair la implicació de totes les persones i institucions que han fet possible els primers 60 anys de l’entitat i va recordar el propòsit amb el qual va néixer l’organització: «donar a les persones amb necessitats de suport els drets, la dignitat, la visibilitat i la bona vida que mereixen.»

En la seva intervenció, la presidenta del Govern va posar en valor la trajectòria i tasca d’una entitat que, segons va dir, «si no existís, s’hauria d’inventar.» «Heu sembrat una gran llavor a les Illes: defensar que tots i totes tenim els mateixos drets. Aquesta és la clau d’Esment i l’administració ha de donar garantia d’aquests drets», va afegir. La presidenta també va referir-se al Tercer Sector Social de les Illes com «un referent a tot l’Estat, del que n’hem d’estar ben orgullosos, ja que sense les entitats, les institucions no arribaríem a atendre les necessitats de les persones. Ens feu molt fàcil la feina», va concloure.

En la mateixa línia es va expressar la presidenta del Consell, Catalina Cladera, que va destacar la «implicació social d’una entitat que «no atura mai i sempre va per davant de les institucions i inclús de les necessitats de les famílies».

Acabades les intervencions, les autoritats, acompanyades pels membres de la Junta executiva d’Esment, van aprofitar per conèixer Casa Esment, visitar l’exposició dels 60 anys que es va instal·lar a hivernacles o els tallers infantils que van organitzar els Esments Guies a porxos. Mentrestant, a Casa Esment l’ambient festiu era visible a tots els espais i els assistents van gaudir de l’oferta gastronòmica que va oferir l’equip d’Esment Alimentació i de la música en directe que va amenitzar la festa.

Una festa sostenible

L’arribada d’assistents no va aturar en cap moment i la majoria ho van fer utilitzant les llançadores que l’organització va oferir per reduir la petjada de carboni i evitar el col·lapse de vehicles al recinte. S’ha calculat que més de 400 convidats van utilitzar mitjans de transport sostenibles, com ara tren, bus, moto, bici o patinets. Gràcies a ells, es va aconseguir reduir una tona d’emissions de Co2, entre d’altres. En aquest sentit, des de l’entitat volem transmetre el nostre agraïment a tots els assistents per contribuir a la sostenibilitat ambiental.

Volem també agrair als més de 30 treballadors que es van oferir de voluntaris per ajudar que la festa fos un èxit i a les empreses KARTASALZILLOCOMABE/DAM i AQUATHIN per la seva col·laboració.

A tots i totes, GRÀCIES!