Més d’un centenar de persones d’Esment es beneficien de l’IRPF social

Durant el 2023, més d’un centenar de persones es van beneficiar directament del programa d’ajudes que desenvolupa Esment amb fons procedents de la «X Solidària» de la declaració de la renda, concretament, amb l’assignació tributària del 0,7% de l’IRPF.

En aquest primer any de la convocatòria 2023-24, el programa ha comptat amb tres línies d’actuació. D’una banda, s’han destinat ajudes econòmiques a 36 persones en risc de pobresa i exclusió social per un valor de 48.000 €. En una segona línia d’acció, 28 familiars de persones que reben suport a Esment i es troben en situació d’alta vulnerabilitat han pogut beneficiar-se d’un servei d’atenció integral comunitària.

Finalment, s’han atès 37 familiars i persones amb necessitats de suport que, per una situació de vulnerabilitat pròpia o del seu entorn, han necessitat del servei de conciliació per ser ateses en un habitatge amb els suports necessaris. Concretament, es van realitzar 730 estades nocturnes als apartaments de Via 10, i altres estades diürnes.

Aquest programa seguirà desenvolupant-se al llarg del 2024 amb l’objectiu de poder continuar prestant suports econòmics i professionals tant a les persones amb necessitats de suport com a les famílies que es trobin en una situació de vulnerabilitat