I Jornada Tècnica del SEPAP per a millorar l’autonomia dels menors de 6 a 11 anys

Professionals del SEPAP d’organitzacions de les quatre illes van participar aquesta darrera setmana en la I Jornada Tècnica del Servei de Promoció de l’Autonomia Personal per a infants de 6 a 11 anys, organitzada pel Govern balear. 

 La jornada va servir per posar en comú la feina i les activitats que els equips professionals desenvolupen des de les entitats que ofereixen aquest servei, així com les iniciatives que duen a terme per afavorir l’autonomia dels menors i reduir l’impacte que provoca la dependència.

En el cas d’Esment Infància, un servei que actualment acompanya i dóna atenció a més de 250 nens i nenes amb necessitats de suport, de 0 a 16 anys, i a les seves famílies, es van posar en valor els recursos tecnològics assistencials que es desenvolupen des de l’àrea de Tecnologia i que contribueixen a millorar la comunicació i la capacitat d’autonomia dels menors.

Durant la jornada també es va destacar la importància de prevenir o retardar l’agreujament del grau de dependència amb actuacions preventives o de rehabilitació.

Cal recordar que el Govern de les Illes va duplicar, el passat mes de desembre, el nombre de places concertades d’aquest servei. En concret, es va passar de 521 places a 1.000, que es van repartir entre les diferents entitats que ofereixen aquest servei a les Illes. El servei de 6 a 11 anys té com a objectiu aconseguir el màxim nivell d’autonomia possible entre els nens amb discapacitat i dependència associada, facilitant i iniciant la seva inclusió i promovent la seva participació social i comunitària, estimulant així les seves relacions socials. Un programa que es desenvolupa de manera personalitzada, respectant els interessos i inquietuds de cada nen, i que vol donar continuïtat al servei de desenvolupament infantil i atenció primerenca (SEDIAP) per a nens de 0 a 6 anys.

La jornada va estar presidida pel director general d’Atenció a la Dependència, Pedro Codes, el cap del Servei de Valoració i Atenció Primerenca, Miquel Àngel Capó, i la cap de Dependència de la Fundació d’Atenció a la Dependència, Xisca Oliver.

Per a més informació sobre aquest servei, podeu accedir a AQUEST enllaç.

Per conèxer millor les adaptacions i projectes tecnològics que es desenvolupen per a Esment Infància, podeu accedir a AQUEST enllaç.