Esment participa a les jornades «Educar en temps de canvi. Referents i oportunitats»

Ponents de reconegut prestigi nacional i internacional del món educatiu com Mar Romera, Antonio Domingo, Manu Velasco, Xuxo Ruiz, Tomeu Castell i Toni Vallespir, d’Esment Escola Professional, van participar aquest cap de setmana a les jornades «Educar en temps de canvi. Referents i oportunitats”. Unes jornades que van reunir a més de 300 persones al Museu d’Art Contemporani Es Baluard, i que va organitzar la Direcció General de Personal Docent i Centres Concertats del Govern balear.

En la seva intervenció, el pedagog d’Esment Escola Professional, Toni Vallespir, va posar en valor la diversitat i va explicar el model d’acompanyament a les persones que ofereix l’organització. Un model, va dir, «que posa a la persona en el centre i que respon a les capacitats, interessos i necessitats individuals de cada una.»  En aquest sentit, va destacar la importància de l’escolta activa com a eina fonamental que contribueix a la diversitat i a una millor qualitat de vida de les persones.

Les jornades, que comptaren en la seva obertura amb la presència del director general de Personal Docent i Centres Concertats, Ismael Alonso, i del cap del Servei de Formació Permanent del Professorat, Rafel Maura, van servir per donar una visió innovadora, però real, de les pràctiques educatives que es duen a terme en l’actualitat, a més de nombrosos elements de reflexió sobre aspectes relacionats amb l’atenció a la diversitat, l’art i el moviment com a elements motivadors o el paper de la Intel·ligència Artificial en el dia a dia de la pràctica docent