El Laboratori d’Art d’Esment rep l’impuls de CaixaBank

El projecte Laboratori d’Art d’Esment ha rebut una aportació per valor de 5.000 € de CaixaBank, una dotació que servirà per impulsar noves activitats i projectes artístics per a les més de 30 persones amb necessitats de suport que participen i es beneficien d’aquest nou projecte, creat ara fa un any, i que es desenvolupa als centres de Bosc i Esment Inca. .

Va ser al novembre del 2022 quan l’equip d’Ocupació i Benestar d’Esment va decidir posar en marxa una nova iniciativa que permetès a les persones amb necessitats de suport generar activitats artístiques i creatives vinculades a la comunitat. Per donar a conèixer el projecte i «captar» talents creatius, es van realitzar més de deu sessions, en les que hi van participar més de 350 persones.

Des de llavors, les persones que formen part del Laboratori d’Art han desenvolupat més d’una desena de projectes artístics en col·laboració amb artistes locals, entitats, associacions i museus d’art contemporani, com per exemple, Es Baluard. En aquest cas, l’equip de persones de l’espai Bosc van col·laborar amb l’artista Pedro G.Romero en el muntatge de l’exposició que es va fer el passat mes de juny.

A més d’aquesta col·laboració, les persones del Laboratori d’Art han participat en les decoracions nadalenques d’espais com el Mercat d’Inca i els casals de barri, han fabricat materials pels tallers educatius que realitzen els Esment Guies, s’han encarregat de dinamitzar jornades o celebracions amb propostes artístiques i han promogut tot tipus d’iniciatives culturals, com ara l’exposició de retrats que vesteix la sala d’entrada de l’Hospital Son Llàtzer o les reproduccions de peces de ceràmica que es van fer per el Museu de Mallorca i amb la col·laboració del Museu del fang de Marratxí.

Aquest nou projecte, no només permet a les persones poder generar activitats artístiques dins Esment o la comunitat, també els hi permet explorar les seves inquietuds creatives, fomentar l’autonomia i expressió artística, facilitar-los l’accés a l’art o generar propostes en col·laboració amb el teixit cultural d’artistes de la nostra comunitat. En definitiva, millorar el seu benestar i la seva qualitat de vida.