Esment i l’Hospital Son LLàtzer uneixen art i salut

La recepció de l’Hospital Son Llàtzer mostra aquests dies l’aspecte més propi d’una galeria d’art que no pas d’un centre hospitalari. Es tracta de la nova exposició que ha realitzat l’equip del Taller d’Art d’Esment, una col·lecció de retrats que omplen la sala amb l’objectiu de crear un espai que emocioni i aporti benestar a les persones.

L’exposició, que ha comptat amb el finançament de Caixabank, es presenta amb el nom «Col·lecció Trencaclosques»i  neix d’una iniciativa del departament d’Infermeria de l’Hospital, que va decidir exposar els treballs fets per les persones que formen part del Taller d’Art i crear així un espai que pogués transmetre emocions i benestar als pacients i als visitants en general. En aquest sentit, i com a part d’aquesta col·laboració, també està previst participar en la decoració d’una habitació destinada a pacients de cures pal·liatives.

A l’acte de presentació hi han assistit la coordinadora d’infermeria de Son Llàtzer, Verónica Lluch, la responsable del Taller d’Art d’Esment, Mònica Cuenca, i Carmen Muñoz, responsable de col·laboracions público privades de l’entitat, a més de totes les persones que han participat en el projecte.

El Taller d’Art és una nova iniciativa d’Esment que va néixer a principis d’any amb la voluntat de donar resposta a les inquietuds creatives de les persones amb necessitats de suport i poder desenvolupar projectes artístics en col·laboració amb altres entitats comunitàries de l’àmbit social o cultural.

Un exemple d’aquesta col·laboració es va veure fa pocs dies a l’exposició que va presentar l’artista Pedro G. Romero al Museu Es Baluard, i que va comptar amb la participació de tot l’equip d’Art en el procés de producció.