El conseller de Drets Socials de la Generalitat visita Escola per conèixer la formació dual i el model de suport a l’habitatge

El conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Carles Campuzano, va visitar Esment Escola Professional per conèixer les instal·lacions i els serveis que ofereix aquest centre de formació i d’inserció laboral, pioner a tot l’Estat en adaptar la metodologia de Formació Dual a les necessitats de les persones.

El conseller va visitar les aules de formació, l’obrador on s’elaboren el pa i dolços que l’entitat ofereix en els seus restaurants, i el cafè-restaurant d’Escola, obert a tot el públic i on treballa i es forma l’alumnat. Campuzano es va interessar per la metodologia de Formació Dual que imparteix el centre des del 2015 i que es basa en un model d’aprendre fent en el que els joves combinen, des del primer dia, la formació amb l’activitat laboral retribuïda en una empresa. Tot i que el centre està especialitzat en formacions de l’àmbit de la restauració i constitueix un referent per a persones amb necessitats de suport, actualment també ofereix cursos especialitzats dirigits a professionals, persones desocupades majors de 30 anys o joves interessats en formacions de l’àmbit tecnològic.

Durant el recorregut, el conseller de Drets Socials, acompanyat de la seva homòloga balear, Fina Santiago, i el gerent d’Esment, Fernando Rey, també va visitar els habitatges situats a la planta superior del centre per conèixer el model de suport a l’habitatge que ofereix l’organització per a persones amb necessitats de suport. Un model que té com a objectiu afavorir l’autonomia de les persones a través d’una xarxa de suports que responguin a les necessitats de cada persona i durant tota la  seva vida. Actualment Esment disposa de més de 60 habitatges d’aquestes caracterísitques, 30 dels quals es troben en un espai «innovador» que aglutina serveis de formació, ocupació, restauració i habitatge.