D’on surten les cadires de Siurell d’Esment Inca?

La resposta la tenen els arquitectes Ester Morro, Marc Morro i Juan Alba, autors de l’interiorisme del cafè Esment Inca.

Volien que la decoració del nou cafè comptes amb la implicació dels seus amfitrions, és a dir, les persones amb necessitats de suport d’Esment. La resposta  de les persones del servei d’ocupació va ser immediata i en pocs dies es va organitzar un taller creatiu per executar-ho.

El repte era crear un element decoratiu que unís creativitat amb tradició, que no posés límits a l’expressivitat de cada persona i que, sobretot, aportes alegria a l’espai. Un dels objectes que es va considerar que millor reunia tots aquests atributs va ser el tradicional siurell mallorquí, una figureta icònica de l’illa, i que s’acostuma a decorar amb pinzellades de verd i vermell. Seguint aquest procés, els interioristes van decidir convertir les cadires de fusta que s’havien triat per l’espai, en siurells. Es van desmuntar seients i respatllers, es van repartir pinzells entre els participants, pintura verda i vermella. La imaginació de cada persona va fer la resta.

Us convidem a veure el resultat en aquest vídeo.