Primeres jornades sobre la Vida Independent que mereixen les persones als seus habitatges

El centre Esment Inca (c/ Joan d’Austria 51) acollirà el proper 3 de juny, les primeres Jornades de Vida Independent que han organitzat Aproscom i Esment amb l’objectiu de compartir experiències que serveixin per millorar el servei de suport a l’habitatge que ofereixen les entitats balears adscrites a Foqua. Experiències i projectes que hi han contribuït a què moltes persones amb necessitats de suport tinguin la possibilitat de gaudir d’una vida plena i independent en els seus habitatges.

Les jornades, a les que s’hi poden inscriure totes les famílies i professionals que ho desitgin, se centraran en tres eixos: accés a l’habitatge, comunitat i atenció a la persona, i es parlarà tant dels models d’atenció que apliquen entitats com Asprodes o Fundació Tuya, a les experiències d’altres entitats com Aproscom, Mater o Esment. Finalment, se celebrarà una taula rodona que servirà per sumar i assolir plegats els reptes diaris que sorgeixen dins aquest àmbit.

Cal recordar que el servei de suport a l’habitatge va sorgir fa més de quinze anys com un nou recurs residencial dirigit a persones i famílies amb menys necessitats de suport i que no requerien els serveis tradicionals d’habitatge supervisat i residència. Un servei que permetés a aquestes persones poder continuar vivint a casa seva, al seu municipi i a prop de les seves famílies o amics. Per aconseguir-ho se’ls va proporcionar tota classe de suports relacionats amb la vida comunitària, les relacions socials, la gestió econòmica i documental o l’acompanyament emocional.

Actualment, Esment diposa de 340 places d’habitatge. D’aquestes però, més de la meitat són persones que viuen a la seva pròpia casa.

L’inici de les jornades serà a les 9.30h i finalitzarà a les 13.45h. L’assistència és gratuïta però es necessari formalitzar la inscripció (presencial / streaming) a través d’aquest enllaç:

 

Us hi esperem!