Esment Guies participa a les Jornades d’Accessibilitat i Diversitat a la Cultura

Les Jornades d’Accessibilitat i Diversitat a la Cultura que se celebren aquests dies a Palma, han comptat amb la participació de Raquel Conti Artigues, membre de l’equip Esment Guies, que ha estat convidada per explicar en què consisteix aquest servei sociocultural que ofereixen persones amb necessitats de suport a la comunitat. Com ha recordat, l’equip d’Esment Guies organitza actualment visites guiades a museus com el Museu del Fang a Marratxí, el Museu del Calçat i de la Indústria, a Inca, o el Museu del Molins, a Palma; i també recorreguts a espais com la UIB, la Finca Galatzó o al centre Weyler, una ruta que permet als visitants conèixer la trajectòria de la fundació i veure de primera mà com es treballa a les àrees d’impremta, cuina, jardineria, hort ecològic o a la bodega on s’elabora el vi Gallinas & Focas.

A més d’aquestes visites guiades, Raquel Conti ha destacat el servei de gestió i d’atenció al ciutadà que ofereixen els membres de l’equip d’Esment Guies a diferents casals de barri de Palma. Un servei que, com ha dit, està pensat per contribuir a la dinamització dels barris.

La seva intervenció, emmarcada a la Taula de Mallorca per a l’Accessibilitat Universal, ha estat acompanyada de testimonis d’altres col·lectius de persones amb vulnerabilitat, que han parlat sobre les dificultats que es troben per gaudir i ser part activa de la cultura. Així, hi ha participat Carmen Soler, de l’ONCE, Alessandro Marinelli, de Predif, i Julio Antonio Segura Campins, de la Coordinadora Balears de Persones amb Discapacitat.

Els principals objectius d’aquestes jornades, que s’inclouen dins el programa Apropa Cultura de Balears, és donar a conèixer, sensibilitzar i posar en valor l’accessibilitat universal, oferir formació de les eines específiques en matèria d’accessibilitat per als equipaments culturals, planificar l’accessibilitat universal als espais culturals i establir relacions amb el sector social, com a principals assessors en la matèria.

En aquest enllaç trobareu la intervenció completa de Raquel Corti a les Jornades:  https://youtu.be/R6SkKu0UnD0