Taller d’Art, un espai artístic que es consolida a la comunitat

La planta baixa del centre Bosc s’ha convertit des de fa uns mesos en un espai artístic obert a la comunitat on un grup de persones amb necessitats de suport expressen, a través de l’art, allò que senten i els emociona. Són els nous artistes del Taller d’Art, una activitat innovadora impulsada des del servei ocupacional, que neix per donar resposta a les inquietuds creatives de les persones i ser un espai col·laboratiu per crear vincles amb la comunitat artística local.

Participen un total de 16 persones i ja s’han dut a terme tant projectes independents com col·laboracions amb artistes i entitats culturals de la nostra comunitat. De moment s’han realitzat tallers amb artistes locals com Ela FidalgoCris Pink i María Martínez, i han participat en la realització de reproduccions de ceràmica pel Museu del Fang de Marratxí. L’artista multidisciplinari Pedro G. Romero (Aracena, Huelva, 1964) també va visitar el Taller d’Art aquest estiu passat. En aquest cas, l’artista va comptar amb la col·laboració de les persones del Taller per fer el muntatge de l‘exposició que va presentar al Museu Es Baluard.

En aquests moments, el Taller d’Art treballa en la creació de la decoració primaveral del Mercat de Santa Catalina i en la concepció d’un projecte per embellir una sala a l’àrea d’urgències de Son Llàtzer. A més, s’està definint la realització d’un mural a la UIB, en col·laboració amb una artista local i amb la possibilitat de comptar amb la participació d’estudiants de l’Escola de Disseny i la Universitat de Belles Arts.

El Taller d’Art és un projecte obert a totes les persones del servei ocupacional que tinguin vocació artística i vulguin formar part d’un espai que cerca convertir-se en un referent dins el teixit cultural i artístic de la comunitat.

Les persones interessades a participar en l’activitat poden sol·licitar una cita per visitar el taller o bé sol·licitar una plaça a través del centre.