Ple a vessar en la cerimònia d’entrega dels premis a la Innovació Social 2023

Prop de dues-centes persones d’Esment van assistir el passat dijous al Teatre Principal de Palma per aplaudir els premis a la Innovació Social que enguany ha atorgat el Consell de Mallorca a Esment Escola Professional i també a la presidenta de l’entitat, Montserrat Fuster i Cabrer, per la seva trajectòria personal.

El suport i recolzament per part de les persones que pertanyen a l’organització es va fer visible des del primer moment, fins i tot abans que el teatre obrís les portes, ja que les entrades no eren numerades i ningú volia quedar-se sense cadira. En el moment de l’entrega dels premis, les ovacions i aplaudiments a Esment es varen fer sentir des de la platea i fins al tercer pis.

Els primers en recollir el premi a la Innovació Social van ser els representants d’Esment Escola Professional, un guardó que reconeix el model d’orientació y qualificació formativa que desenvolupa el centre des del 2015. Un model basat en metodologies actives d’aprenentatge i que s’adapta a les capacitats de cada persona i, alhora, respon a les necessitats de les empreses.  Dins aquesta mateixa categoria, també van ser premiades les entitats Cultura Inclusiva Balear, Societat Cooperativa i Formació Ocupacional Jovent, Intress y Fundació Projecte Home.

Minuts més tard, la presidenta de l’organització, Montserrat Fuster i Cabrer rebia el premi en reconeixement a la seva trajectòria personal. El Grup de Recerca Desigualtats, Gènere i Polítiques Públiques de la Universitat de les Illes Balears (UIB) va rebre el Premi Pere Mascaró, el màxim guardó d’aquesta nova edició organizada per  l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS).

L’acte va estar presidit per la màxima autoritat del consell insular, el president Llorenç Galmès, i el conseller insular de Benestar Social i president de l’IMAS, Guillermo Sánchez.