Participació massiva

El Casal de Barri Joan Alcover, gestionat per Amadip Esment, l’Associació de Veïns Ses Veles i l’Ajuntament de Palma, ha aconseguit una altíssima participació des del primer dia en que es va obrir el termini d’inscripció per a les activitats programades. Eren les 8 del matí i la coa de persones interessades era significativa. L’oferta es divideix en 4 blocs temàtics. Pilates amb mares i nadons és l’estrella de “Relaciona’t”. Aquells que vulguin millorar el to físic tenen un espai a “Activa’t”. Si l’objectiu és desenvolupar la creativitat, trobaran una oferta a “Crea’t” i, per millorar idiomes o noves tecnologies, estan les activitats “Forma’t”.

Per tal de millorar el tractament i gestió de dades personals, totes les inscripcions s’han fet amb un ordinador, amb el suport de professionals si és necessari. Les activitats programades per aquesta entitat (també hi ha una oferta de l’Associació de Veïns Ses Veles que es pot consultar fent clic aquí), tenen un total de 600 places. Només el primer dia es varen rebre més de 400 sol·licituds.

La gestió del Casal té 2 objectius: programar activitats que aportin valor als veïns (una oferta atractiva amb horari flexible) i generar oportunitats d’ocupació, dins la comunitat, per a persones amb discapacitat.

L’aliança entre l’Ajuntament de Palma, l’Associació de Veïns Ses Veles i Amadip Esment Fundació és una experiència pionera i socialment innovadora, amb cap cost per a l’Administració i amb un alt valor social. Dos professionals i 8 persones amb discapacitat organitzen les activitats i gestionen les tasques administratives i logístiques. És un projecte que suma cultura, inclusió i participació a través d’un centre públic.