Missatge d’Esment Infància

ESMENT INFÀNCIA també s’ha quedat a casa, però seguint el dia a dia de cada un dels menors que ho necessiten.

L’actual situació ens fa adaptar a noves situacions. I aquest és un exemple d’adaptabilitat, d’acompanyament i d’escolta per part de tots i de totes. No només per part dels professionals, sino també per part de les famílies amb cada una de les seves circumstàncies i particularitats.

Els nins i nines, i els adolescents, ens fan de mestres i mostren la seva part més serena, capaç i valenta. L’altre dia, una mare explicava que li va demanar al seu fill com duia la situació de no poder sortir de casa, i ell li va contestar “no ho dic però estones sent molta ràbia… però no puc fer-hi res”. La mare es va quedar sense paraules.

Ara feim sessions i seguiments per Skype, per videocridada, per zoom… amb les famílies i amb els nins i nines. Aprenem tots i, més que mai, que la pràctica centrada en la família està present. Aprenem que de les activitats més quotidianes i amb els materials més propers podem crear realment móns imaginaris com caçar dinosaures des del balcó a les muntanyes de Pollença, o fer animalets dels calcetins que ja ens queden petits. Totes les àrees del desenvolupament s’activen i estan presents.

Veim que el COVID19 ens ha confinat a tots i a totes de la mateixa manera, veim que els problemes que es plantegen són els mateixos arreu i descobrim, però, que cada un/a i cada família, ho resol i cerca solucions a la seva manera. I cada manera és la bona.

L’atenció primerenca a les Illes Balears segueix funcionant. I nosaltres des d’ESMENT INFÀNCIA, tant des del servei 0-6 anys com des del servei de promoció a l’autonomia, 7-16 anys, continuam treballant des de l’acompanyament, amb l’escolta i la conversa, i sense oblidar les consignes més importants: QUEDA’T A CASA I RECORDA, CADA DIA, A FER UN BON RENTAT DE MANS.

Aquí adjuntam un document per a les famílies que esperam vos ajudi com a document orientatiu.