L’IMAS crea una comissió per donar major resposta a persones amb dificultats de conducta

Esment formarà part de la primera Comissió Conductual que ha posat en  marxa L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) per reforçar la prevenció i millorar l’atenció a les persones amb discapacitat usuàries de la Xarxa Pública de Persones amb Discapacitat amb necessitats de suport específiques.

La Comissió es reunirà amb una periodicitat trimestral i està formada per professionals de diferents entitats de l’àmbit social i de la Fundació d’Atenció i Suport a la Dependència i Promoció de l’Autonomia Personal de les Illes Balears, així com pels tècnics de l’àrea de Persones amb Discapacitat de l’IMAS que fan el seguiment de les persones usuàries de la Xarxa Pública de Persones amb Discapacitat.

El conseller de Benestar Social del Consell de Mallorca i president de l’IMAS, Guillermo Sánchez, juntament amb la directora insular de Persones amb Discapacitat, Maria Francesca Rigo, han presidit la primera sessió d’aquesta Comissió.

L’IMAS té concertades un total de 4.324 places en els diferents recursos de la Xarxa Pública de Persones amb Discapacitat. «Ens hem adonat que cada entitat tracta aquests casos d’una manera diferent. Aquesta comissió ens permetrà aprendre els uns dels altres i trobar la millor manera de donar una resposta satisfactòria a les persones amb discapacitat que presenten aquest tipus de comportament i, a la vegada, prevenir determinades situacions», va afegir el conseller.

Durant la primera sessió de la Comissió Conductual que es va dur a terme a la FELIB, l’IMAS també va aprofitar per presentar als professionals de les entitats el nou Servei d’Atenció Integral Infantojuvenil (SAI-DIC), que posarà en marxa a principi d’any per facilitar una atenció a domicili als infants i joves amb discapacitat intel·lectual (7-21 anys) i avançar en la línia del Pla de Desinstitucionalització d’Europa i d’Espanya.

Deja una respuesta