La Formació Dual, determinant per millorar la qualitat gastronòmica de les illes

Magnífic ambient i molta participació en la taula rodona que es va celebrar ahir a Esment Inca, i que va servir per inaugurar la 10 edició del cicle de conferències Inca Business.

Sota el títol «La Gastronomia com oportunitat de diferenciació», la conferència va comptar amb la participació d’alguns dels principals xefs de la nostra illa, com ara Oscar Martínez, responsable de restauració d’Esment Inca. Durant la seva intervenció, Martínez va parlar del model de Formació Dual que impulsa Esment des de fa més de vuit anys i que des d’aleshores ha permès que més de 400 joves s’hagin pogut formar a través de l’experiència. Precisament aquesta setmana s’ha iniciat a Esment Inca el primer curs de Formació Dual Adaptada en l’especialitat d’ajudant de cuina, la primera formació que es posa en marxa d’ençà que el centre es va obrir, ara fa un any.

Junt amb el responsable de restauració d’Esment Inca, hi van participar Víctor García, director gastronòmic de l’Hotel Cap Rocat i Xef del restaurant La Fortaleza; Caterina Piera, xef i propietària del restaurant i hotel DaiCaJavier Pascuet, director general de Turisme de l’Ajuntament de Calvià; Luis Seminario, director d’Explotació Grup Torre de Canyamel; Jesús Cuartero, director de comunicació Transfer Class i Miguel Ángel PayerasChefs(In), com a moderador.  Un dels aspectes en què van coincidir tots els professionals que hi van intervenir és que la qualitat gastronòmica de Balears ha millorat molt en els darrers anys gràcies a les escoles i centres de formació gastronòmics que s’han anat creant a les illes. En especial, es va parlar del model de Formació Dual com una de les metodologies que més formació i empleabilitat generen.

Podeu veure la jornada completa en aquest enllaç