Finalistes al Premi Insert del Festival CLAM convocat per Ampans

En la segona edició del Premi Insert convocat per Ampans, dins el marc del Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya, han estat seleccionats com a finalistes dos treballs de l’equip d’Esment Audiovisual entre una vintena de participants.

Equipo de investigación

Al Verano Vivo

Donam l’enhorabona a totes les persones participants que han fet possible aquests audiovisuals i en especial als integrants d’Esment Audiovisual i col·laboradors que van realizar els treballs finalistes: Carlos López, Abel Andrango, Pep Sbert, Javi Castro, Andrés Segura, Toni Prats, Alejandro Martin, Pedro Cabot, Dani Caimari, Sara Vich, Carles Bover, Marrero Fuster, Toni Arnaiz, Mateu Ferrer, Lluïsa Buades i Encarnación Cano.

Esment Audiovisual neix al 2017 format per un grup de persones amb necessitat de suport que s’integra a l’equip de comunicació per a realitzar els continguts audiovisuals d’Esment. L’objectiu és oferir una oportunitat nova d’ocupació amb sentit en entorns reals de treball, integrar visions més creatives i aportar valor afegit a la comunicació corporativa. Fins a dia d’avui l’equip d’Esment Audiovisual ha realitzat més d’un centenar d’audiovisuals. Al 2019 varen iniciar un nou projecte presentant un format on donar cabuda a totes las notícies d’actualitat d’Esment amb un toc personal, el toc Esmentiví. Amb un estil propi similar al fals documental han realitzat ja un total de 8 peces audiovisuals on fan paròdia de programes reconeguts de la televisió alhora que ens mostren el seu dia a dia i novetats a l’entitat Esment.

La col·laboració d’AMPANS i el Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya es va iniciar l’any 2018 amb una sessió dins la programació oficial del certamen en la que s’hi va exhibir una mostra de realitzacions audiovisuals fetes per diferents entitats de Catalunya que treballen en l’àmbit de la discapacitat intel·lectual i utilitzen l’audiovisual com a una eina motivadora i d’apoderament molt important, a més d’una eina per compartir els seus valors i comunicar la seva tasca social.

Sovint veiem pel·lícules o produccions realitzades per professionals de la indústria que tracten el tema de la discapacitat, però es desconeix la feina que fan les persones amb discapacitat intel·lectual i que mostren en imatges la seva visió, no només de la seva realitat, si no d’aspectes socials de tot tipus analitzats des de la seva òptica particular.

Per fomentar aquesta activitat es va fer la convocatòria del Premi INSERT a la Creació Audiovisual de persones amb Discapacitat Intel·lectual. El passat dissabte 1 de maig es varen projectar els treballs finalistes al Kursaal, espai d’arts escèniques de Manresa. L’entrega de la segona edició del Premi Insert serà el diumenge 9 de maig, a les 18h, a l’Auditori Agustí Soler i March de Navarcles, dins l’acte de clausura del Festival Clam.