Esment se suma al programa Apropa Cultura

L’accés a la cultura és un dret, dignifica la persona i afavoreix la diversitat. Sota aquesta premisa, Esment i l’entitat Apropa Cultura han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu d’impulsar i fer arribar a un major número de persones, les activitats i visites guiades que organitza Esment Guies.

Mitjançant aquest acord, Esment oferirà la seva programació habitual als grups destinataris del programa APROPA CULTURA dins l’àmbit balear, sumant-se així a una xarxa de programadors culturals i entitats socials que volen facilitar l’accés a la cultura a totes les persones. En aquest sentit, a través d’Esment Guies, s’oferiran els tallers educatius, les visites guiades i altres activitats comunitàries que s’organitzen a través dels centres i gràcies a la col·laboració amb les institucions i els agents culturals i socials. L’any 2022, per exemple, Esment Guies va realitzar un total de 68 activitats, en les que hi van participar més de 400 persones, i es van fer 400 visites guiades, amb un total de 4.200 participants.

Apropa Cultura va néixer a Catalunya, l’any 2006, amb la voluntat de millorar la vida de les persones en situació de vulnerabilitat, a través de la cultura. S’adreça a entitats i centres socials que treballen amb persones amb discapacitat o en risc d’exclusió social, i amb el repte de millorar la qualitat de vida de les persones i afavorir el seu desenvolupament cultural i artístic al llarg de tota la seva vida.