Esment participa en la jornada de l’IMAS per la integració de la gent gran a la comunitat

Esment ha participat en la jornada «Construint comunitats inclusives i protectores amb les persones adultes majors: una oportunitat per avançar cap a la transformació dels serveis de proximitat», que va organitzar l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) amb motiu del Dia Internacional de les Persones Majors, que es commemora l’1 d’octubre.

En concret, des de l’organització es va presentar el projecte d’ajuda i acompanyament ‘Dies de Fira i mercat’, que desenvolupen al mercat d’Inca l’equip d’Esment Guies. Aina Morell, tècnica comunitària al centre del Raiguer va recordar que aquest servei gratuït comunitari té una doble funció: ajudar a les persones a carregar les bosses de la compra fins a casa, però també acompanyar-les i animar-les a sortir a passejar i gaudir d’un espai comunitari tan dinamitzador com és el mercat. Junt amb Esment, a la taula van participar també entitats com Creu Roja Balears, Apropacultura, l’Associació de Veïnats de Verge de Lluc, la Llar Reina Sofia de l’IMAS i el Centre de Salut de Llucmajor.

L’objectiu de la jornada, que es va celebrar al Parc Bit d’Inca, va ser compartir experiències i coneixement a favor de facilitar l’envelliment a l’entorn propi de cada persona, donar resposta als reptes actuals i avançar cap a una Mallorca més justa, accessible i equitativa en tots els cicles de la vida a partir d’una tasca transformadora conjunta entre administracions, entitats i organismes. Hi van assistir la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, el conseller de Presidència, Javier de Juan, la consellera de Drets Socials i presidenta de l’IMAS, Sofia Alonso, i el batle d’Inca, Virgilio Moreno.

Durant la jornada es van presentar les principals línies d’actuació que ha dissenyat l’IMAS per construir uns serveis socials de proximitat que fomentin l’envelliment actiu i saludable de la ciutadania prop de ca seva. Un full de ruta que la institució ha recollit en el document Una Mallorca per a totes les persones: Estratègia davant el Repte Demogràfic i d’Envelliment Actiu i Saludable (2022-2030), i que inclou, entre les pautes a seguir, accions que impulsin la integració de la gent gran a la comunitat, com ara el projecte d’Esment Dies de Fira i Mercat.