Entrega de diplomes als alumnes que han finalitzat la formació en compostatge

Endesa, la Fundación Juan XXIII i Esment han fet entrega dels diplomes acreditatius del curs de formació en compostatge, desbrossament i manteniment de pantalla forestal que han realitzat 11 alumnes d’Esment,  fruit del conveni entre Endesa i la Fundació Juan XXIII.

El curs ha tingut com a objectiu oferir una ocupació de qualitat on la filial renovable de l’energètica, Enel Green Power España, té els seus projectes en operació. D’aquesta manera es vol generar formació i ocupació verda inclusiva per a persones en situació de vulnerabilitat social. Durant el curs han adquirit coneixements i habilitats per a fer tasques de conservació vegetal i millora del sòl de les zones en les quals es troben les plantes fotovoltaiques d’Endesa.

L’acte d’entrega de diplomes ha comptat amb la participació de Martí Ribas, director general d’Endesa a les Illes Balears, Alberto Muñoz, gerent del Centre de Formació de la Fundación Juan XXIII, Daniel Pérez, docent especialitzat en solucions verdes de la Fundación Juan XXIII; Sebastià Alemany, director comercial d’Esment, María José Mora, responsable de Formació per a persones amb discapacitat, i Carolina Gallego, formadora del curs.

La formació que s’ha duit a terme ha tengut una durada de 99 hores, entre hores de formació teòrica i de pràctiques, on els alumnes han après a desbrossar la vegetació entre panells, una tasca que evita el risc d’incendi i permet generar compost a partir de la matèria vegetal obtinguda. Així mateix, l’objectiu de la formació és adquirir les competències per a realitzar el manteniment de la pantalla forestal, és a dir de la vegetació perimetral de l’explotació, permetent la integració de la instal·lació en el paisatge, i servint de corredor ecològic com a refugi a la fauna local.

Aquest mateix programa formatiu arribarà a altres localitats ja que es prolongarà en el període 2023-2025 en almenys 12 municipis a l’any de l’entorn d’instal·lacions d’Endesa, com a part del seu pla de convivència del sector renovable amb el primari i com a mesura per a fer front al canvi climàtic amb la inclusió com a factor protagonista de tota la iniciativa.