El Museu del Calçat d’Inca, nominat al premi millor museu europeu de l’any

El Museu del Calçat i de la Indústria d’Inca ha estat inclòs en la llista de nominats per rebre l’European Museum of the Year Award – EMYA (Premi al Museu Europeu de l’Any) atorgat pel Fòrum Europeu dels Museus sota l’auspici del Consell d’Europa.

En concret, aquest premi s’atorga a un museu ampliat o modernitzat els darrers tres anys, que contribueixi de manera més directa a atreure un públic ampli, a satisfer els seus visitants amb un ambient únic, una interpretació i una presentació imaginatives, un enfocament creatiu de l’educació i fomentant la responsabilitat social. Formen part d’aquest projecte museístic l’equip d’Esment Guies, que des de l’any passat són els encarregats de fer les visites guiades al públic. Els guies ofereixen als visitants un recorregut en el qual expliquen la història del museu i també curiositats de les persones vinculades als objectes i que han fet del calçat el motor de vida de la ciutat.  Les visites amb Esment Guies ofereixen també al visitant tota una experiència cultural amb valor social, ja que es desenvolupen tenint molt presents els valors de la diversitat i la tolerància.

Una activitat comunitària que ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament d’Inca. Trobareu tota la informació a www.esmentguies.es

Els guanyadors s’anunciaran el pròxim 7 de maig durant la conferència anual del Fòrum Europeu dels Museus, que es farà a Estònia. Durant aquesta trobada, els representants del museu inquer hauran de defensar la seva candidatura. Per aquest motiu, des de la direcció del museu s’ha realitzat un vídeo que recull l’essència i el treball que s’ha realitzat al llarg d’aquests anys.Aquesta distinció és considerada el premi anual més important del sector museístic europeu.