Els Esment Guies d’Inca conversen amb les dones que treballaven a la indústria de la pell

L’equip d’Esment Guies que fa les visites guiades al Museu del Calçat i la Indústria d’Inca va ser l’encarregat de dirigir un grup de conversa protagonitzat per dones pobleres que durant anys es van dedicar a la confecció de la pell.

Aquesta conversa, que es va celebrar a Sa Pobla, està emmarcada dins el programa d’activitats de l’exposició Leather Factory Shop, una mostra que es pot veure aquests dies al Museu del Calçat i que recupera la història de la marroquineria i la confecció de la pell de la mà de les grans marques de la capital del Raiguer.

Organitzada conjuntament pels Ajuntaments d’Inca i Sa Pobla, aquesta exposició pretén, a través d’aquestes converses, donar veu a les dones del Raiguer que van estar vinculades a la indústria del calçat. Durant aquesta primera trobada, els Esment Guies van interessar-se per com era la vida i la professió d’aquestes dones que confeccionaven faldilles, bosses, jaquetes i altres productes des de casa seva.

Per què es van decidir a fer feina des de casa i amb quines dificultats es van trobar, l’edat a la qual varen començar o com s’ho feien per rebre els materials i fer arribar els productes acabats, són algunes de les preguntes que els van plantejar els Esment Guies. Junts amb ells, també hi va assistir l’equip directiu i tècnic del museu, així com els regidors de l’àrea de Cultura dels respectius consistoris.