Club Social Son Forteza, un canvi de mirada sobre la discapacitat

El programa «Entre avui i demà», d’Ib3 ràdio, va dedicar un reportatge a les activitats i tasques de voluntariat que desenvolupen per altres entitats, les persones amb necessitats de suport del Club Social Son Forteza.

L’espai pren com a punt de partida el voluntariat que duen a terme persones com la Cati Bibiloni, vinculada a Esment des de fa més de 25 anys, i que cada dimecres col·labora en el rober solidari que gestiona la Fundació Sant Joan de Déu. Ho fa des de fa gairebé dos anys, però aquesta no és l’única tasca que realitza de forma voluntària. També ensenya a cosir a dones immigrants i participa en activitats i iniciatives que afavoreixen la inclusió i diversitat al barri. I és que, com ella diu, «poder ajudar als altres és el millor d’aquest món».

Des que va obrir les portes l’any 2009, el Club Social Son Forteza ha esdevingut un recurs comunitari pel barri, ja que s’ha convertit en el punt de trobada per a molt veïns. Es fan classes de pintura, ball, passejades per a gent gran, xerrades o tallers per a infants, entre d’altres. Un àmplia oferta d’activitats que neix de la iniciativa de les persones amb necessitats de suport que formen part del Club i que ha provocat en el veïnat un canvi de mirada respecte a la discapacitat.

Us convidem a escolta el reportatge complet en AQUEST ENLLAÇ