L’equip del Taller d’Art i la UIB fan bategar el cor del planeta al campus universitari

Un nou mural s’afegeix a la ruta d’art urbà del campus de la Universitat de les Illes Balears. Es tracta de «L’hem de menester», una iniciativa conjunta del Taller d’Art d’Esment i el Vicerectorat de Campus i Universitat Saludable que es pot contemplar des d’avui a la façana oest de l’edifici Margalida Comas i Camps, l’edifici més recent del campus.

El disseny uneix els conceptes de salut, en referència amb les facultats que acull l’edifici (Infermeria i Fisioteràpia i Psicologia), i de sostenibilitat, d’acord amb els valors propis de la UIB i d’Esment. Amb aquestes dues premisses, l’equip del Taller d’Art d’Esment es va posar a treballar en col·laboració amb l’artista Carolina Adán.

L’execució del mural ha estat obra de les persones que formen part del Taller d’Art ‘Esment. En paraules de la seva coordinadora, Mònica Cuenca: “Transformam el concepte de salut en la forma de cor, un cor que a dins duu el planeta Terra… i que és sostingut per una mà humana. Així el nou mural apel·la a la sostenibilitat, al que és local, al km 0, a la necessitat que tenim de la salut i la Terra». Els usuaris d’Esment membres del Taller d’Art han participat no només en el disseny, sinó també en l’execució del mural.

A l’acte de presentació del mural han assistit avui la vicerectora de Projecció Cultural i Universitat Oberta, M. Magdalena Brotons; el vicerector de Campus i Universitat Saludable, Adrià Muntaner; la coordinadora d’Esment Guies UIB, Margarita Salvà; la coordinadora del grup dels artistes Taller d’Art d’Esment, Mònica Cuenca; Carmen Muñoz, responsable de Relacions Publico-privades d’Esment, i una representació dels membres del Taller d’Art d’Esment. També hi han participat el degà de la Facultat de Psicologia, Jordi Pich; el vicedegà de la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia, Juan Carlos Fernández, i l’administradora de centre de l’edifici Margalida Comas i Camps, Núria Brunet.

Deja una respuesta