Fent pinya per la lectura fàcil

La plataforma ciutadana del barri de Verge de Lluc, Fent Pinya, que està formada per més d’una desena d’entitats, entre elles Esment, ha celebrat la diada de Sant Jordi omplint el parc de Son Rullan de llibres i d’activitats relacionades amb la lectura.

Cada entitat ha presentat la seva proposta i, en el cas d’Esment s’ha apostat per promocionar la lectura fàcil, una forma de crear documents que resulten més fàcils d’entendre i que són molt útils per a les persones amb dificultats de comprensió. En l’activitat hi han participat persones vinculades als serveis de vivenda, majors i també d’ocupació comunitària. És el cas de les persones del Club Social Son Forteza, que s’han encarregat de construir els faristols on exposar els llibres.

Per poder organitzar aquesta activitat es va fer un treball de preparació prèvia a fi de crear vincles entre les persones participants i recollir interessos comuns. La implicació de  les persones ha estat visible en tots els àmbits, des de la decoració al muntatge de la paradeta, passant per informar al veïnat sobre en què consisteix la lectura fàcil.

Fent Pinya és el nom de la plataforma ciutadana de Verge de Lluc que va néixer fa més de vint anys per iniciativa de l’escola i el centre de Serveis Socials del barri. A poc a poc s’hi van anar sumant altres associacions i entitats fins a constituir una plataforma que avui ja suma més d’una desena d’entitats. L’objectiu comú de totes elles és posar en marxa iniciatives i projectes que ajudin a millorar i dinamitzar la comunitat veïnal. En aquest sentit, durant aquest temps han estat impulsors de la creació del centre de salut, la biblioteca de l’escola, una aula digital de reforç educatiu i la rehabilitació de les façanes dels habitatges protegits, entre moltes altres millores.

Es reuneixen cada mes i ho fan per valorar la resposta a les accions realitzades, però, sobretot, per suggerir noves propostes que millorin la qualitat de vida dels veïns de la comunitat.